over mij

Persoonlijk: Petra Boerboom, in 1966 in Maassluis geboren. Beweging loopt als een rode draad door mijn leven. In de vorm van dansen en wandelen, maar ook in het vele verhuizen van de ene naar de andere woonplek. Allerlei omstandigheden hebben gemaakt dat ik in mijn leven al 18 keer verhuisd ben. Ik heb ervan geleerd dat op elke plek weer een nieuwe basis en mooie kansen ontstaan en dat de succesfactor om het goed te hebben in mezelf zit. Ik ben van nature opgeruimd en vrolijk van aard, nieuwsgierig, open minded. Volgens mij deugen de meeste mensen, dus ga ik uit van het goede in ieder mens en heb ik niet snel een oordeel. Naast wandelen en dansen (salsa vooral) zing ik in mijn vrije tijd bij Volver, een koor voor Latijns-Amerikaanse muziek, ben ik lid van een leesclub en maak ik geregeld gebruik van mijn museumkaart. Ik woon samen met Gerard, we hebben allebei een volwassen dochter.
Professioneel: In de jaren '90 volgde ik de opleiding Personeel & Arbeid aan de Academie Mens & Arbeid, ik rondde een PR-opleiding af en voegde daaraan een opleiding tekstschrijven toe. Tijdens mijn loopbaan vulde ik deze basis aan met een opleiding Organisatiepsychologie, met een algemene coachopleiding, de Opleiding DansCoaching, een leergang aan de Nyenrode Business University, een opleiding Systemisch Werken en een reeks aan vakgerichte korte opleidingen, zoals de opleiding Voice Dialogue en de Masterclass Career Story Interview. Jaarlijks volg ik masterclasses, cursussen, seminars en workshops en er slingeren overal vakgerichte boeken rond, waarin ik geregeld snuffel naar nieuwe invalshoeken of creatieve methoden. Ik ben Register Loopbaanprofessional en lid van Noloc, de beroepsvereniging voor loopbaancoaches. Daarnaast participeer ik in een aantal vakgerichte netwerken. Ik kan putten uit ruim 30 jaar ervaring in praktisch-operationele, leidinggevende, coachende en adviserende rollen in het brede werkveld van Personeel & Organisatie. Mijn grote netwerk zet ik in graag in om vragen en oplossingen met elkaar te verbinden.

Foto: Duncan de Feij
Movementa logo

over Movementa

Movementa heb ik opgericht in januari 2020 vanuit mijn wens om op één plek al mijn talenten, kennis, ervaring en inzichten samen te laten komen. Het logo beeldt uit vanuit welke kernwaarden ik werk: beweging, verbinding, optimisme en zwierigheid. In mijn netwerk zitten veel professionals met wie ik graag samen optrek. We inspireren elkaar, delen kennis en inzichten en werken soms samen aan een opdracht. Vanuit Fier & Co werk ik ik samen met Marijke Geverink, Ingrid Andeweg en Elly van Exel; we bieden ontwikkeltrajecten voor organisaties, teams en individuen aan met onze unieke Vier-V-methode.