loopbaancoaching

Je doet je werk goed, je collega's en leidinggevende zijn tevreden. Toch kriebelt het. Je mist uitdaging, je komt steeds die automatische piloot tegen en je kunt je talenten niet kwijt. Misschien voorzie je dat het werk op termijn te zwaar wordt. Of je baan staat op het spel. Kortom, tijd om in beweging te komen. Maar waarheen? En wat? En hoe kom je er? Ik help je jouw nieuwe bestemming te vinden. Door stil te staan bij het hier en nu, een doorkijkje te maken naar de toekomst en jouw optimale route uit te stippelen. Met gesprekken, oefeningen en opdrachten, met tips en adviezen. En met aandacht, creativiteit en humor!
Hieronder zie je drie voorbeelden van trajecten die ik aanbied. Tijdens de kennismaking onderzoeken we welke aanpak het beste past bij jouw vraag.

Vrouw met mand op hoofd

herken
je
deze
wensen?

wat kan ik voor je doen

loopbaanonderzoek

Het resultaat van dit traject:

 • je weet wat werk voor je betekent
 • je kent, herkent en erkent je talenten
 • je kent je drijfveren, ambities, kernkwaliteiten, valkuilen
 • je weet welk werk bij je past en in welke omgeving je wilt werken
 • je hebt jouw eigen loopbaanplan gemaakt
Hoe werkt het:
We ontmoeten elkaar vier keer. Ik zet verschillende modellen en methoden in en maak waar mogelijk – en als het bij jou past – gebruik van creatieve vormen, zoals dans, tekenen, muziek. Of we gaan naar buiten, de natuur in.

Tussen twee afspraken in werk je aan een aantal opdrachten. Na ongeveer twee maanden kun je met je loopbaanplan actief aan de slag.

Ben je er nog niet uit na vier sessies? We kunnen het traject altijd met een extra afspraak verlengen.

Een mooi vervolg op dit traject is de sollicitatietraining.

biografische methode

Het resultaat van dit traject:

 • een persoonlijk levensportret
 • verrassend inzicht in de rode draad in jouw leven en loopbaan
 • een concreet toekomstplan

Hoe werkt het:
In een interview van anderhalf uur stel ik je vragen over jouw huidige situatie, je wens voor de toekomst en alles wat je in je leven tot nu toe hebt verzameld aan kennis, vaardigheden en inzichten. In een mooi, persoonlijk verhaal op papier verbind ik verleden, heden en toekomst aan elkaar. De uitkomst zal je verrassen en je op een nieuw spoor zetten. Met de nieuwe inzichten maak je een toekomstplan.

We ontmoeten elkaar drie keer: tijdens het interview, bij de terugkoppeling en als we het toekomstplan bespreken. Het totale traject duurt maximaal vier weken.

Heb je daarna concrete hulp nodig bij het waarmaken van je toekomstplan? Een extra afspraak maken kan altijd. Of volg de sollicitatietraining.

sollicitatietraining

Het resultaat van deze individuele training:

 • een persoonlijk en representatief CV
 • handvatten voor een pakkende motivatiebrief
 • zicht op je (digitale) netwerk en hoe je dit inzet
 • voorbereiding op sollicitatie- of kennismakingsgesprekken
Hoe werkt het:
We ontmoeten elkaar drie keer. De eerste keer werken we aan je CV en je brief, in de tweede ontmoeting onderzoeken we hoe je jouw netwerk kunt inzetten en op de derde trainingsdag besteden we aandacht aan presentatie en goede gesprekstechnieken. Tussendoor werk je aan een aantal opdrachten. Elke trainingsbijeenkomst duurt twee uur.
Weet je nog niet zo goed wat je wilt? Dan is het verstandiger te starten met het loopbaanonderzoek.
Je kunt deze training ook in groepsverband volgen.

wat anderen zeggen

Door middel van de gesprekken heb ik nieuwe inzichten gekregen en ben ik me meer bewust geworden van wat wel of niet bij me past op het gebied van werk. Tijdens deze zoektocht ben ik erg prettig door je begeleid doordat je op een fijne manier verdiepende vragen stelde, zonder dat hier een oordeel aan vast zat. Daarnaast heb ik goede en praktische tips meegekregen waar ik ook echt wat mee kan! Heel erg bedankt voor de fijne gesprekken!
Shirley
zorgcoördinator
Petra heeft met het opmaken van mijn levensportret als het ware mijn 'rugzakje' uitgeschud en er een verhaal van gemaakt. Ze wist me op een hele prettige en werkelijke manier een spiegel voor te houden. Hierdoor kwam ik tot inzichten waar dat uit mezelf niet lukt. Dankzij de gesprekken met Petra vielen er puzzelstukjes in elkaar en kreeg ik het idee dat ik mezelf beter leerde kennen. Petra is een fijne sparringspartner die vanuit positiviteit weet te inspireren en te motiveren.
Annemarijn,
communicatieadviseur